HİÇ SU İÇEMİYORUM DİYENLERE 7 ÖNERİ

3
2082
su içemiyorum diyen kadın
bol su içmek

Su İçmemek Sağlıklı Değil! Mutlaka Okuyun!

Su içmemek – içememek çoğu insanın genel sorunu. Oksijenin yanı sıra su, hayatta kalmamızı sağlayan en önemli maddedir. Su olmadan üç gün sonra insan vücudunun çökeceği söylenir. Sorun şu ki: Hiç su içemiyorum, susamamış olsam bile gün boyunca nasıl yeterince su içebilirim? dediğinizi duyuyorum. Motivasyon, rutin içme alışkanlıklarının öğrenilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Burada düzenli su alımını günlük yaşamınıza entegre etmeye nasıl yavaş yavaş alışabileceğinize dair, faydalı ipuçları bulacaksınız. Artık su içmemek gibi bir şeyi hayatımızdan tamamen çıkarıyoruz. 

Su içmek neden bu kadar önemli?

Su, metabolizma için çok önemli olup vücuttaki asitlerin parçalanmasına ve toksinlerin giderilmesine yardımcı olur. Diğer taraftan vücut sıcaklığını da düzenler. Bir yaşam iksiri olarak, bir güç yükseltici olarak su içmelisiniz. Yeterince su alırsanız, daha uyanık ve daha konsantre hale gelirsiniz ve cildiniz taze ve güzel görünür.

Diğer taraftan hamilelerin su içmemek gibi bir seçeneklerinin olmaması gerekir. Bebeğin sağlıklı gelişimi için de su içmek hamileler için ekstra daha önemlidir.

su resmi
su

Ne Kadar Su İçmeliyim? – su içmemek

Her gün ne kadar su içmeniz gerektiği birkaç faktöre bağlıdır. Ne kadar çok egzersiz yaparsanız ve ortam sıcaklığı ne kadar sıcak olursa, o kadar fazla suya ihtiyacınız olur. Terleme de su ihtiyacını artırır. Bununla birlikte, özellikle yüksek bir meyve tüketimi su ihtiyacını azaltabilir. Çünkü meyve ve sebzeler büyük miktarda su içerir ve bu nedenle vücudunuza zaten sıvı sağlar. Kural şu;


Günde, 25 kg vücut ağırlığı başına, bir litre su içmelisiniz.


Gerçekten çok az su içiyorsanız, susuz, sarkık bir cilde ve koyu renkli idrara sahipsiniz demektir. Bu kadar ileri gitmesine izin vermemek en iyisidir. Size burada daha fazla su içmenize yardımcı olacak 7 ipucu veriyoruz.

Artık günlük su ihtiyaçlarınızı biliyorsunuz ve şimdi bunları karşılamanın zamanı geldi.

İki veya üç litreyi bir anda içip günün geri kalanında hiçbir şey içmemeniz doğru değil. Su miktarının gün boyunca iyi dağıtılması gerekir, çünkü vücut sadece belirli bir miktarı işleyebilir ve geri kalanı boşa gidecektir. Bunu başarmanın en iyi yolu aşağıdaki tavsiyelerdir.

su içmemek
su içmek

1) Su İçme Ritüeli Oluşturun

Yatağınızın yanına bir bardak su koyun. O zaman kalktıktan hemen sonra ilk suyunuzu içebilirsiniz. Buna ek olarak, dairenizden veya iş yerinizden ayrılırken veya toplu taşıma araçlarına binmeden, her zaman büyük bir yudum su için ve buna kendinizi alıştırın. Bir süre sonra bu yudum olmadan otobüs veya metroya binemeyeceksiniz. Her yemekten sonra bir bardak su içmeye kendinizi zorlayın ki bu bir alışkanlığa dönüşsün. Bir arkadaşınızla karşılıklı oturduğunuzda mutlaka birer bardak su bulundurun. Bu tür ritüeller, bir süre sonra, yapılmadıklarında eksiklik duygusu hissettirecektir.

başucunda bardak
başucuna su koymak

2) Her Yere Su Şişesi Yerleştirin

İş yerinize, evinizde odalara, arabanıza birer su şişesi koyun. Suyun erişilebilir yerlerde olması işinizi kolaylaştıracaktır. Yani işin püf noktası, şişenin görüş alanınızda olmasıdır. Bu şekilde bilinçaltınıza girecektir. Bu arada içtiğiniz her şişeyi hemen doldurmak en iyisidir.

3) Su İçmeniz Gerektiğini Hatırlatma

İlk birkaç gün boyunca, su içmek aklınıza gelmeyebilir. Ancak, telefonlarda bulunan su programları vasıtasıyla, su içme vakitlerini size hatırlatmalarını sağlayabilirsiniz. Ya da manuel olarak takip edeceğiniz ve porsiyon başına işaretleyebileceğiniz su takip çizelgesi kullanabilirsiniz.  Sekiz porsiyon suyu günlük olarak işaretlemek için kullanılan bu haftalık içme planı, daha az gürültülü olabilir, ancak aynı derecede etkilidir.

Kişisel günlük su ihtiyacınıza göre örnek hesaplama:

70 kilogram ağırlığında ve az hareket ediyorsun, o zaman günde (70:25 =) 2,8 litre suya ihtiyacın var. Yani (2,8:8=) Servis başına 0.35 litre. Her renkli damla için büyük bir bardak su içerseniz, doğru miktarda su içmiş olursunuz. Standart bir bardakla içmeyi tercih ediyorsanız (200 ml) günlük ihtiyacınız olan bardak sayısı kadar damla olan bir içme planını kendiniz de yapabilirsiniz.

su planı
su içme planı

4) Suyu Lezzetli Hale Getirin

Uzun vadede sade su biraz monoton olabilir. İçme suyunuzu taze meyvelerle daha fresh ve aromalı hale getirebilirsiniz. Limon, salatalık, nane, çilek, zencefil veya tarçın çubuğunu sürahinizin içine koyarak farklı tatlar elde edebilirsiniz Ayrıca her suyun aynı tadı olmadığını düşündünüz mü? Mutlak favori suyunuzu bulmak için şarap tadımına benzer bir “su tadımı” başlatabilirsiniz.

salatalık limon
suyu lezzetlendirmek

5) Su Zamanlarınızı Daha Keyifli Hale Getirin

Suyu renkli kamışlarla içebilirsiniz. Ya da kendinize renkli su mataraları alarak su içmeyi daha güzel ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. Ya da cam şişeler alabilirsiniz. Çünkü güzel bulduğunuz ve sadece kendiniz için olan bir şeyi daha sık kullanacaksınız. Yine su içemiyorum diyebilecek misiniz?

su tüketimi nasıl artırılır
su mataraları

6) Başkalarının Sizi Motive Etmesine İzin Verin

Birçok zorluk bir takımla daha kolay aşılır. Su içme planınızı ailenizle veya iş arkadaşlarınızla paylaşırsanız, uygulaması daha kolaylaşır. Özellikle rekabetçi durumlar motivasyonunuzu arttırır. Bir su kumbarası iyi bir teşvik olabilir. Katılımcıların her biri kendi (ve her şeyden önce dürüst!) haftalık içme planına sahip olur ve hafta sonunda, içmedikleri her bardak için kumbaraya bir para atar. Bir ayda ne kadar para olduğunu görelim. 🙂

kumbara
kumbara

7) Vücudunuzu Dinleyin – su içmemek

Son ipucu muhtemelen en önemlisi. Çünkü yeni bir alışkanlığı edinmeye harcadığınız tüm çabanın, ne için olduğunu unutmamalısınız: Sağlığınız. Sizin iyiliğiniz. Su içme planını düzgün bir şekilde yerine getirirseniz, otomatik olarak daha iyi hissedeceksiniz. Ancak kendi vücut sinyallerinizi siz, çok daha iyi algılayabilirsiniz. Taze, serin bir yudum su içmenin en iyi zamanının ne zaman olduğunu hissedeceksiniz.

su içemiyorum
vücudu dinlemek

Hala su içmemek için direniyor musunuz?

Artık kendi su projenize hazırsınız. Bu önerileri “su içemiyorum” diyen arkadaşlarınızla da, aşağıdaki butonlardan paylaşmayı unutmayın.

 

Kaynak: 1

Beğeneceğinizi düşündüğüm diğer yazılar

 Çocuklarda Mide Bulantısı Neden Olur? Ne Yapılır?

♥ Hangi Hastalığa Hangi Çay İyi Gelir?

♥ Kolesterole Son! Tüm Dünya Kullanıyor, Siz de Kullanın! Kişniş Mucizesi

Salık kategorisindeki diğer yazılar için buraya basın

Anasayfa

Abone olmak ister misiniz?

Sizi yeni yazılar çıktığında haberdar ederiz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Sanırım bir yanlışlık oldu

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz